Uncategorized

A gyógyvíz jótékony hatásai és a legjobb hazai gyógyfürdők

Tiszaújváros egyre népszerűbb úti cél azok számára, akik pihenésre és feltöltődésre vágynak. A város szívében található Tiszaújvárosi Gyógyfürdő páratlan lehetőségeket kínál, nem csak a pihenni vágyóknak, hanem azoknak is, akik egészségügyi problémáikra keresnek enyhülést. A Tisia Hotel szomszédságában lévő gyógyfürdő különleges vize többféle betegség kezelésében is segíthet, a hotel vendégei számára pedig különleges élményt nyújt a szálloda kényelme és a gyógyfürdő szolgáltatásainak kombinációja. Az alábbiakban bemutatjuk a Tiszaújvárosi Gyógyfürdő vízének jótékony hatásait és a fürdő által nyújtott különleges kezeléseket.

Gyógyvíz 1200 méter mélyről

A Tiszaújvárosban található gyógyfürdő különlegessége a 1200 méter mélyről feltörő, 65 °C fokos termálvíz. Ez a víz rendkívül magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik, amelynek köszönhetően számos egészségügyi problémára jótékony hatással van. Egy liter gyógyvíz 4693 mg oldott ásványi anyagot tartalmaz, melyben sókoncentrátum, nátriumklorid és hidrokarbonát található meg legnagyobb mennyiségben. Ez az összetétel segíti elő a különféle kezelések hatékonyságát, legyen szó ízületi problémákról, bőrbetegségekről vagy anyagcserezavarokról.

Milyen betegségek kezelésére ajánlott?

Ízületi és mozgásszervi panaszok

A gyógyvíz kiválóan alkalmazható ízületi és mozgásszervi problémák kezelésére. Kopásos megbetegedések, gyulladások, valamint sérülések utókezelésére is ajánlott a gyógyvizes fürdő, amely nem csupán enyhíti a fájdalmat, hanem elősegíti a gyógyulási folyamatokat is. A fürdő önmagában nem helyettesíti az orvosi kezelést, de hatékony kiegészítője lehet annak, csökkentve az ízületi panaszokat.

Bőrbetegségek

A kénes gyógyvíz hatékonyan alkalmazható bőrbetegségek, például pikkelysömör kezelésére. Bár a pikkelysömör véglegesen nem gyógyítható, a rendszeres gyógyvizes fürdő segíthet a tünetek csökkentésében és a kiújulás megelőzésében, ezáltal javítva a betegek életminőségét.

Anyagcserezavarok: köszvény

Az egészséges táplálkozás mellett a gyógyvizes fürdők és ivókúrák is jelentős szerepet játszanak a köszvény kezelésében. A magas ásványianyag-tartalmú víz hozzájárul az anyagcsere egyensúlyának helyreállításához, enyhítve a köszvény tüneteit.

Nőgyógyászati és urológiai megbetegedések

A gyógyvíz a nőgyógyászati és urológiai megbetegedések kezelésében is hatékony. Különösen az idült nőgyógyászati problémák esetén ajánlott az ülőfürdő és az iszapkezelés, amely a Tiszaújvárosi Gyógyfürdőben is elérhető. Ugyanígy, az urológiai betegségek enyhítésére is kiváló a gyógyvizes kezelés, mely jelentősen javíthatja a betegek mindennapi életminőségét.

A Gyógy- és Strandfürdő elérhető kezelései

A Tiszaújvárosi Gyógyfürdő sokoldalú wellness létesítmény, ahol a gyógyulni vágyók és a pihenésre szomjazók egyaránt megtalálják számításaikat. A fedett részlegen négy medence, köztük egy gyerekmedence áll rendelkezésre, míg a nyári időszakban a nyitott strand kínál kalandmedencét, úszómedencét és gyerekmedencét is. Az alábbi kezelések vehetők igénybe a fürdőben:

  • Gyógyvizes fürdő
  • Iszapkezelés
  • Fényterápia
  • Elektroterápia
  • Súlyfürdő
  • Víz alatti torna, gyógytorna
  • Vízsugármasszázs
  • Mágneses kezelés

Ezek a kezelések egy része orvosi beutalóhoz kötött, így érdemes előzetesen konzultálni egy szakemberrel.

Pihenés és feltöltődés a Tisia Hotelben

A Tisia Hotel és a Tiszaújvárosi Gyógyfürdő közvetlen kapcsolata ideális lehetőséget kínál a teljes körű kikapcsolódásra. A hotel vendégei a legmagasabb színvonalú szálláshelyek és gasztronómiai élmények mellett ingyenesen élvezhetik a gyógyfürdő szolgáltatásait is. A fürdőruhában és fürdőköpenyben való átjárás lehetősége biztosítja, hogy a pihenés zavartalan és folyamatos legyen.

Legyen szó családi pihenésről vagy üzleti utazásról, a Tisia Hotel minden igényt kielégít. Gyermekbarát szolgáltatásaival és aktív kikapcsolódási lehetőségeivel tökéletes választás minden korosztály számára.

A gyógyfürdő nyitvatartási idejéről és a kezelésekről további információkat a Tisia Hotel recepcióján, valamint a gyógyfürdő honlapján találhatnak az érdeklődők. Tiszaújváros így nem csak a testi, hanem a lelki feltöltődés tökéletes helyszíne is.