Növénytermesztés

Isterra Seeds: az egyik legtudatosabb magyar vetőmag forgalmazó

Mire gondolsz, ha egy szelet kenyér jut az eszedbe? Valószínűleg nem azokra a vetőmagvakra, melyeket hosszú nemesítési és tesztelési folyamatok alatt kísérleteztek ki a szakemberek és amelyekből a te isteni finom kenyered is készült. Pedig hidd el, a tökéletes kenyérhez elsősorban tökéletes minőségű búza kell. Az Isterra magyarországi vállalata viszont élen jár ezen a területen.

Isterra: mindenünk a vetőmag

Az Isterra kínálatában főként őszi búza, őszi durum búza, őszi árpa és tritikálé vetőmagok találhatók meg. Míg búzáikat a lisztiparban és a sörgyártás során is felhasználják, addig árpáik végfelhasználói elsősorban a sörkészítők. A vállalat a franciaországi Florimond és Axereal együttműködésének köszönhetően jött létre.

Az Isterra egyelőre kifejezetten a magyar piacra nemesíti búza vetőmagjait. Ez egyben egyik legnagyobb előnyük is. Mivel hazánkban nemesítik és tesztelik a magokat, így azok a magyar időjáráshoz alkalmazkodnak a folyamat során. Így kifejezetten megéri azoknak a vállalatoknak tőlük vásárolni, akiknek csak magyar területen vannak termőföldjeik és ezen az éghajlaton kívánnak aranyló búzamezőket növeszteni.

isterra

Genetikai módosítástól mentes nemesítés az Isterránál

Az Isterra búza, durum búza, árpa és tritikálé vetőmagok azért annyira ellenállók a különféle betegségekkel szemben, mert mindenféle genetikai eljárástól mentesek. A magas minőségű nemesítési eljárás egyrészt a francia hagyományok elsajátításának, másrészt pedig a Magyarországon is elérhető modern technológiáknak is köszönhető.

Vannak olyan fajtáik, például a híres Cellule és Basilio, melyeket csak a KITE, hazánk vezető mezőgazdasági integrátora forgalmaz a végfelhasználóknak. Ezek a brand legkeresetteb termékei közé is tartoznak egyben. Mennyiségi és minőségi előállításban egyaránt jeleskednek: fémzárolt vetőmagjaik mennyisége eléri a 9 tonnát hektáronként, ami kiemelkedő eredménynek minősíthető. A jó minőségről árulkodik az is, hogy vetőmagjaik csírázási aránya az elmúlt öt évben meghaladta a 95 százalékot. Azaz, az elültetett vetőmagok több mint 95 százaléka kikelt: ez az egyik legjobb eredményekről árulkodik a magyarországi piacon.